bir
görsel tasarımcı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı bölümünde 4 yılı aşan bir süreyle araştırma görevlisi olarak çalıştım. Tasarım söz konusu olduğunda kendi kendimi yetiştirdim ve başlıca deneyimim dergi mizanpajı, web sitesi tasarımı gibi konular üzerine oldu. Kurumsal kimlik, poster, kartvizit gibi alanlar da cabası…

HORIZON – Logo animasyonu

Üretim yılı: 2022
Kullanılan programlar: Adobe Illustrator, Adobe After Effects

HORIZON, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin 2022 yılı mezuniyet gösterisi için belirlediği temanın adıydı. Etkinlik için logoyu iş arkadaşım Sena Adalı tasarladı. Logonun hareketlendirilmesi işi ise bana verildi. Sonuç şöyle oldu:

VCD bölümü için posterler

Üretim yılı: 2018-2022
Kullanılan programlar: Adobe Illustrator, Adobe Photoshop

Görsel İletişim Tasarımı (VCD) bölümünde yapılan atölye, seminer ve alan gezisi gibi etkinlikler için posterler tasarladım. Aşağıda bir kısmını paylaşıyorum:

• VCD tarafından organize edilen bu fakülte etkinliğinde sanatçı Bager Akbay Zoom üzerinden bir seminer vermek üzere davet edilmişti. Başlıktaki “dijitalleşen aura” kavramını ciddiye alarak tasarladım:

• Lak Lak, VCD bölümünün öğrencileri tarafından organize edilen geleneksel bir etkinlik. Format PechaKucha sunumlarıyla aynı: 20 slayt, her biri 20 saniye. Poster tasarlamak için sıra bana gelmişti, ben de ikonik mikrofonun çevresine öğeleri yerleştirdim:

• Bölümde öğrencileri Milano Tasarım Haftası’na katılmaları için hazırlayacak bir atölye çalışması düzenlendi. Domus Academy’den Stefano Cardini davet edildi, endüstri partneri olarak DOGO da oradaydı. Şu posteri tasarladım:

• Aşağıdaki poster Dick Bruna tarafından tasarlanan Hollandalı meşhur tavşan Miffy’nin kulaklarını içeriyor. Miffy hariç her şeyi ben çizmiştim:

mobo – İzmir’de bisiklet kiralama sistemi

Üretim yılı: 2020
Kullanılan programlar: Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Adobe XD

Bahar 2020’de D&AD New Blood Awards yarışması için hazırlanan kurgusal bir proje. Briefte katılımcılardan kendi şehirlerinde yer alacak bir bisiklet kiralama sistemini logosuyla, bisiklet/standıyla ve yol bulma yöntemiyle tasarlamaları isteniyordu.

Boo! geri dönüş kampanyası

Üretim yılı: 2019
Kullanılan programlar: Adobe Photoshop, Adobe InDesign

Boo! ekibi olarak 2014’teki son sayıdan beri geçen yaklaşık 6 yıl içerisinde dergi yapmayı çok özlemiştik. Böylece 2020 için bir geri dönüş planladık. Sosyal medyada paylaşılacak teaser kampanyasını hazırladım. Aşağıda bu kampanyadan bazı görüntüler yer alıyor.

İlk teaser Facebook kapak resmini yeni sayının çıkış tarihini taşıyan içindekiler sayfa şablonuna değiştirmek oldu. Bu noktada yeni sayının üçüncü dönemin devamı olarak #5 diye numaralandırılacağını düşünmüşüm:

Yeni sayı çıkacak duyurusu yapıldıktan sonra Facebook kapağını şuna çevirdim:

Yeni sayı hiçbir döneme ait olmayacaktı, numarası çıkan tüm sayıların toplam ederine bir ekleyecekti. Ancak nasıl olduysa bu sayıyı yanlış hesapladım ve dergiyi yayınlayana kadar yanlışımı fark etmedim (gülüşmeler). Böylece yeni sayı #59 olması gerekirken #63 olarak duyuruldu ve #63 olarak yayınlandı.

Instagram gönderisiyle devam edelim. Profil sayfasında 3 resim genişliğinde 3 gönderi paylaştık, en soldaki ise kaydırmalı gönderiydi:

O sıralar, satışlarını kapağa koydukları merhum ünlülerin anısına borçlu olan popüler edebiyat dergilerini kendimce ve sıkça eleştiriyordum. Bu akıma karşı gelecek muhteşem bir slogan buldum: “Yaşayan kültür-sanat dergisi”. Bu sloganla bir başka kaydırmalı gönderi daha yayınladık:

Geri dönüş için bir de poster tasarlamıştım:

Son olarak, boodergi.com adresi sosyal medyada her paylaşıldığında gösterilen Open Graph görseli:

#63 numaralı sayı biraz gecikmeyle yayınlandı. Ekip olarak 30’lar kulübü olmuştuk, anladık ki 30’larında onca hayati sorumluluğun yanında ücretsiz bir şekilde dergi yapmak gerçekten çok zordu. Bu sebeple bu çaba Boo! dergisinin şimdiye kadarki son sayısı oldu (bu yazı en son Şubat 2024’te güncellendi). Bakalım gelecekte bir kere daha deneyecek miyiz…

Bu kadar yazdım.